30 de juliol 2021

BANDEROLES CA LLEBRER INCA

Banderoles per decorar els balcons per les festes d'Inca (Sant Abdón , Dijous Bo, Nadal, Pasqua) . Són per posar sobre la tela de domàs color burdeos que se penja a la barana del balcó. 

20 de juliol 2021

COPA DE PITÀGORES

Història
En Pitàgores que vivia a Grècia a l'illa de Samos, va idear aquesta copa basada en el principi de Pascal, per fer que tots els seus alumnes beguessin la mateixa quantitat de vi i si algun se abocava la copa massa plena , aquesta se buidava completament. I deixava en evidència la codícia d'aquell alumne.
Documental
"La Odisea Griega de Bettany Hughes"  40'40"
Aquest documental al ser de història no parla per res del Principi de Pascal , ni de la pressió hidrostàtica , el que diu per explicar que la copa se buida del tot quan sobrepasses el nivell és perquè l'aire empeny...tot com a molt misterios  ...quan en realitat té una explicació científica  relacionada amb la Física i la Hidrostàtica. Trob a faltar aquesta explicació més que l'explicació que fan del Teorema de Pitàgores de Geometria que no té res a veure amb aquesta copa. 
De fet no caldría que la copa se buides del tot si en comptes de fer el forat al fons se fes al mig o just davall el nivell. Se veu que en Pitàgores volia imposar un càstig exemplar als golafres i així se quedaven sense gens de vi a la copa...ara les coses no estan per tudar tant de vi...!!!
Mecanisme
Material 
1 copa de plàstic desmontable
1 canyeta de les de suc o cacao
mistos
silicona calenta
Procediment
1.-  A cada tros de copa se li fa un forat amb un misto ences, se fon un poc el plàstic i se fa el forar ficant el mistro ences que s'hi apaga dins.
2.- Col.locam la canyeta dins el tros transparent, sellam amb silicona calenta. 
3.- Deixam refredar  un poc, provam de posar aigua i  comprovam que no vesa i juntam els dos trossos. I ja està. 
4.-Ara si posam aigua quan sobrepassa el nivell, l'aigua surt i se buida fins on haguis posat el forat de l'altre extrem de canyeta que queda dins la copa;  al fons, al mig o a dalt just al límit. 
Vídeo
Història, Funcionament i Construcció.



COLÒNIA DE ROMANÍ

Ingredients:
200 ml aigua destil·lada
200 ml etanol 70°
40 gotes d'oli essencial de romaní
Material:
2 botelles de vidre marró
1 comptagotes
1 mini embut
botelletes per esprai de 25 ml
Preparació:
1- Feim dues parts de l'etanol i les abocam a cada botella marró. 
2- A una botella hi afegim  l'aigua i a l'altra hi afegim l'oli essencial. 
3- Tapam, agitam i ho deixam reposar a temperatura ambient durant 48 h a un lloc fresc i fosc.
4- Finalment envasam en botelletes d'esprai i li posam una etiqueta polida. 
És un bon obsequi per regalar.